3 poäng och en tragisk dag

Jag börjar med att skriva lite om det tragiska.
En av våra största idrottsmän genom tiderna, en av dom mest folkkära hjältar som försvarat den gul och blå fanan har idag avlidit vid en ålder av 76 år, Ingermar Johansson RIP.

Vaknade strax föra 6.00 idag och hade ingen större lust att kliva upp och gå till jobbet men efter ett antal snoozningar så var jag tvungen att dra mig ur sängen. Jobbedagen flöt på mycket bra dock med mycket värk i ryggen till och med så man funderade på att inte åka ut till borgen idag men jag gjorde det ändå.
Kom lagom till matchstart tyvärr hann jag inte prata med något folk innan matchstart men väl på plats och pucken släpps så kändes det att den känslan man hade i kroppen på vägen till borgen. Vilket ös vilket drag vilka chanser.....men en sak är säker under landslags uppehållet ska Rögle träna på att göra mål, 2-0 efter första var väl i underkant. Pratade med Linus på lokaltidningen i första periodpausen han hade räknat till 9 solklara målchanser det borde varit mål på. Andra perioden gick Rögle ner sig totalt och kom in i "pinsammas" pinsamma trall vilket är väldigt lätt till hade det visat sig tidigare i säsongen. 2:a kunde bara sumeras som en stor gäspning.
Humornivån i periodpaus nummer 2 var ungefär lika låg som spelet i samma period, och gick mest ut på att reta Affe  på Kvällsposten...för att mackorna var slut...slutade med att han blev irriterad, dock inte för jidder med att han gratisäter...utan för att vattnet i pressrummet var slut, inte vårat problem konstaterade jag och Thomas och skrattade vidare.
3:e perioden började på vanligt Rögel manér, nervöst och darrigt vilket även resulterade i att SSK gjorde 2-1, men det dröjde inte länge innan "Demonen" klev fram och visade vägen sedan gick allt på som räls och matchen slutade 6-2. Dagens glädjeämne var att den nya värvningen Pavel (törn)Rosa fick göra sitt första mål i den grön vita dressen, känns att det är en riktig sniper.
Det var en väldigt annorlunda dag i Lindab Arena idag, publiken var väldigt ojämn enormt tryck emellanåt men samtidigt tyst under väldigt långa stundet...misstänker att det berodde på allt för tung uppladdning för att stilla nerverna. Men det var även mycket humor  i slutet, när segern var klar så kom skadeglädjen fram. Som så många kanske vet så finns det ju ett gigantiskt enormt sjukt stort hat mellan Rögle och Malmö. Så idag för första gången på länge fick vi höra ramsor som:
S-L-A-M-P-A, S-L-A-M-P-A, S-L-A-M-P-A...PERCY ÄR EN SLAMPA (blossa reklamen) även Om jag hade vingar som örnen fick vi höra. Sedan kom ett åar nya som jag aldrig hört innan.  RÖGLE TILL SLUTSPEL OCH MALMÖ GÅR OMKULL MALMÖ GÅR OMKULL MALMÖ GÅR OMKULL.
Fast den bästa och mest ironiska var, med tanke på SSKs publiksnitt på hemmaplan och att det stog en handfull tappra SSK supportrar i "holken" och var helt knäpptysta, då basunerar AIA med full kraft: BÄTTRE KLACK ÄN MALMÖ FÖR NI HAR BÄTTRE KLACK ÄN MALMÖ BÄTTRE KLACK ÄN MAAAALMÖ NI HAR BÄTTRE KLACK ÄN MALMÖ
Dom säger ju att skadeglädjen är den enda sanna glädjen och visst kan det vara kul att håna under ordnade former så att säga, men jag tycker det är tragiskt att Malmö hamnat i den situationen dom har gjort.

Söndag i morgon och det innebär en liten stunds jobb, sedan kommer det nog eventuellt bli en liten fotosession...är mycket sugen på att köra vidare på tema BW.....vi får se i morgon.


Lev väl mina vänner
Stefan

Orättvist

Ibland är livet väldigt orättvist, i dag tycker jag rögle hade förtjänat tre poäng, hade man satt sina chanser man skapade i första perioden hade nog matchbilden blivit helt annorlunda, men men nu gick det som det gick och det blev endast 1 poäng och det är ju bättre än noll, men det kan vara helt avgörande i slutet.....uppåt eller neråt.

Och eftersom detta var huvudmatch på tv så kunde jag ju inte låta bli att fråga Calle johansson om skidåkningen var bra i Tandådalen, och han svarade att han var mcket nöjd han skulle dit på söndag igen och stanna hela veckan eftersom det är elitserie uppehåll:)

Så nu är det bara att bryta ihop och komma igen till lördag när "pinsamma" kommer på besök

Over and out
God natt

Semester slut....

...och det var precis  vad jag behövde en veckas semester med lite skidåkning, för att bromsa upp vardagen lite. Var så oerhört sliten och det känner man ju inte förrän man saktar in, så detta var på tiden. Men det var en helt underbar vecka i goda vänners lag och framför allt att få se hur Maria har det och vi fick mycket tid tillsammans.
Ryggen blev faktiskt mycket bättre av skidåkningen , dock inte av bilåkningen det var en ren plåga att sitta i bilen både på vägen upp och ner. Men idag tog i jag mig i kragen och forslade mig bort till Friskis och fick ett program upplagt av en instruktör som ska hjälpa ryggen, det lustiga var att han hade precis samma problem som jag:)
Och givetvis när man kommer hem så pajar bilen....suck...men det gick snabbt att få det fixat som tur var...men det kostar ju, fan det känns som det bara är utgifter nu.

En som dock inte bryr som utgifter är Rögles sportchef Roger Hansson, igår öppnade han upp stora plånboken och gjorde offentligt med en riktig desperations värvning Jaroslav Rosa en Tjeckisk spelare som närmast kommer från ryska KHL, dock enligt mitt tycke så känns det som en riktig panikvärvning och  alldeles för sent iofs det är två matcher sedan uppehåll så visst har han chansen att komma in i laget. Fast RH har ju visat fingertopps känsla i tidigare värvningar, jag hoppas bara att han har haft is i magen och att detta är den sniper vi så mycket behöver just nu.

LIte bilder från fjällen


Bengt-Åke Gustavsson sitter och lägger upp taktik inför LG hockeygames. Foto: Micke


Som stöd har han Calle Johansson. Undra vad han har fått betalt för att ha den mössan på sig:) Foto: Micke


Fest och uppladdning inför Nordman på HC. Foto: Micke

Dagens Låttips:The Potbelleez - Don't hold back.

Lev väl mina vänner
Stefan



Honken är vår idol....

....honken är vår idol, han släpper in en massa mål, honken är vår idol skanderade AIA ut i kvällens match mot Frölunda. Och det var en härlig match, första perioden var ganska slö och slutade också rättvist 0-0 i andra perioden blev det lite bättre spel men det tog dock en ganska lång stund in i andra perioden innan något hände. Efter ungefär halva andra så drog RBK på sig en utvisning och frölunda pressade på jag fick en orolig känsla inom mig att nu kommer det gå åt helvete men precis när utvsningen var över small det och det small ordentligt med, på 56 sekunder växlade tvillingarna Abbott upp, inte bara en eller två växlar utan det var en total förändring i tempo och ni läste rätt, 56 sekunder, så gjorde "Abborrarna" 3 mål och därmed avgjorde matchen. Efter detta bjöd aldrig Frölunda upp till dans. Det var en smått magisk kväll i Lindab Arena med en publik på strålande humör så stämningen var verkligen på topp. Journalisterna var helt lyriska efter andra perioden, så trots att jag stog själv idag så var det en riktigt rolig kväll och är man snäll och hjälper Logevärdinnorna att plocka lite disk då kan man fjäska sig till kaffe och kaka:)
Annars har lediga dagen varit mycket brahar fått mycket gjort till Sälen resan. Var hos kiropraktorn på förmiddagen och han ser ingen ljusning med ryggen blir nog ett par besök till minst. Har tvättat och städat och det är skönt för jag känner att tiden är minimal till vi ska åka nu.
Det ska bli så otroligt skönt att få träffa Maria igen, det känns lite mer ensamt än vad jag trodde det skulle göra.

Dags att ta en dusch och krypa ner.

Lev väl mina vänner

Spotify

Finns mycket skit på internet, men det finns även mycket bra grejer. Fick ett tips om Spotify en form av mediaspelare som man lyssnar på musik över nätet och det funkar hur brutalt bra som helst, finns massor av musik för alla smaker. Så gå in på deras hemsida och registrara er, sedan tar det ett tag eftersom antalet användare är begränsat, men man blir inte besviken...

Alltså dagens IT-tips: Spotify

Torsdag kväll

Och det är najs för det innebär hockey i kväll är det MoDo-RBK som spelar så det får bli att följa via webradion men jag tror stenhårt på 3 pinnar idag. Har haft en förhållandevis bra dag på jobbet idag, mycket göra men det har varit för lite folk och handlat....men det spelar ju ingen roll det tycker man ju alltid. I morgon är det fredag och det är lång dag som gäller men det skiter jag i för jag är ledig hela helgen sedan och det ska bli så jävla skönt....så pass skönt så jag ska ta mig en liten fylla tänkte jag....har inte varit ledig två dagar i sträck sedan långt innan Sundsvall brann....och på lördag är det ju hockey igen en betydligt mycket tuffare match LHC-RBK men den matchen ska följas från krogen......får se om det blir segeröl eller gravöl jag tror att det lutar åt det sistnämnda alternativet.

Har tyvärr inga bilder att bjuda på idag heller men snart ska det komma några, fick min fjärrutlösare i måndags men jag har inte haft tid att testa den än, får se om det blir tillfälle i helgen.

Lev väl mina vänner.

Idiot

Det är precis vad jag har blivit...en riktig hockey idiot. Igår var det jobbedag som vanligt mellan 6-16.30 sedan var det direkt där ifrån till Lindab Arena för match mellan Rögle-HV, en match det kommer talas mycket om, och framförallt dommaren som inte höll någon hög klass och kanske rent av skänkte Rögle segern. I alla fall var det fantasiskt kul att vara tillbaka och träffa folket det var så jäkla länge sedan sist, det var kul att träffa dom igen, det är ett härligt gäng som håller till där uppe jag står. Och när man sedan står och bliackar ut över arenan och ser allt från ovan och känner stämningen det är härligt.....det går inte annat än att vara glad där då. Efter matchen var det snabbt hem in en sanbbis på nätet för att se den heta diskussionen om det var mål eller ej. Sedan ett par timmars sömn upp mitt i natten och kolla på JVM finalen men jag orkade bara se två perioder iom att jag skulle upp och jobba idag med, och nu gissa vad jag gör.....givetvis kollar jag på hockey:) nu är det allsvenskan match mellan Björklöven-AIK.......ja det är mycket hockey nu. Det är tur att man har något att sysselsätta sig med när Maria inte är hemma.

Lev väl mina vänner

Photosession BW

Idag skulle jag varit upp med tuppen hade jag tänkt men så blev inte fallet, det blev sen sänggång efter en sjukt spännande hockeymatch igår. Kände direkt när jag vaknade att jag behövde sova lite till, men långt om länge så masade jag mig ut i det vackra vintervädret, kameran fick givetvis följa med och destinationen blev Kullens Fyr och Mölle och här kommer ett urval av bilder:









 
















Ser ni gubben?


Såja det var det om detta.
Annars har det varit väldigt lugnt idag, lite städning och klippning och lite tv.
Morgondagen blir lång, tidig morgon på jobbet och sedan blir det direkt till Lindab Arena för match mot HV kommer nog bli en del att  göra där i och med att det är huvudmatch på tv, ska bli roligt och se om där är någon klassisk ljudtekniker med där:) KÄnns som det var en hel evighet sedan man var där, men det ska bli roligt att träffa folket igen.

Lev väl mina vänner

........

.........kom inte på någon bra rubrik att skriva, så jag skiter helt enkelt i det idag. I dag har det för ovanligthetens skull varit jobb precis hela dagen, 7-20 blev det. Ryggen känns riktigt bra trots ett sådant monster pass ska i morgon ge mig ut att leta efter ett värmeskydd så man inte går och spänner sig så förbannat, vet inte hur många gånger jag idag fått frågan om jag gjort i byxan.
Dagens största glädjeämne är ju helt klar RBKs sköna trea hemma mot  Timrå som blev lite av en repris av kvalserie rysaren mot Mora och visst var det Sjögren som avgjorde idag igen med dryga 20 sekunder kvar av matchen. Demén gjprde efterlängtad comeback och han kommer behövas sista omgångarna, han ska en rykten varit hetare än glödhet kol idag. Nu börjar semi finalen i JVM och det ser jag framemot som bara den. Tror faktiskt att Sverige kommer slå Kanada i finalen med 4-2.
I morgon är det ledig dag, tänkte om jag lyckas komma iväg ut mot Mölle och Kullaberg och fota lite.

Lev väl mina vänner

Ängelholmsnatten...

...kunde se ut så här, ber om ursäkt för den dåliga bildkvaliten, det var ganska knivigt att fota fyrverkerier, är ju inte så ofta man får öva på det. Här kommer några bilder i alla fall. Och god fortsättning på er.




















Japp det var det.
Och som sagt god fortsättning, nu väntar en ny jobbedag så man får väl snart dra sig tillbaka.....om grannarna dämpar sig lite snart

Over n out


RSS 2.0