Merry nytt year

Verkar visst vara inne att göra en årskrönika, men jag hoppar över att göra det för detta året har mest bestått av en sjukt massa jobb och vart har tiden tagit vägen, jag säger som jag gjorde i ett inlägg tidigare, dom säger att tiden går fort när man har roligt....satan vad jag måste ha kul då. Det känns som det var i går som vi var ute i Höja och firade nyår. I år firas nyår helt alena men jag har en fin köttbit i kylen som jag säkrade upp med för säkerhets skull, ryggen är värre idag igen och jag vågar inte chansa, vill att den ska vara i ordning till V4 då det bär av till Sälen och räkna med att jag ska åka skidor det ska gå något så in i h-vete är så enormt sugen på att testa mina nya, bindningarna är inställda och dom bara står och väntar på mig, i bland är det nästan så jag blir lite rädd och tror att dom är lite för snabba.....men men....citerar det berömda citatet från Freeride "Every turn is a sign of fear"
Och visst ska inte sticka under stolen att det känns jobbigt när Maria inte är här, och just nu saknar jag henne sjukt mycket. Men hon har det bra och trivs, det är det viktigaste.
Har kikat runt här i kväll på lite olika bloggar och som vanligt måste man ju kolla in Magnus Nyström på Expressen en fantastisk hockey skribent så här skrev han på sin blogg:

Då var 2008 över.
Och här delar jag med mig av några höjdare:
* Hockeyarena: När det är som bäst i Lindab Arena i Ängelholm, då är man också bäst i Sverige.
Och det måste upplevas på plats, bra drag under galogerna

Ska se om jag är kappabel till att fota vis tolvslaget, måste se om jag fixar att plåta lite fyrverkeri.

Jag vill passa på att tacka min älskade sambo, mina vänner, mina föräldrar och mina arbetskamrater att nit gjort detta året till ett mycket händelserikt och roligt år, tack för att ni finns.

Lev väl mina vänner
 

Rassel rassel...

....sa det i ryggen idag när jag var hos kiropraktorn. Ringde med inte allt för stort hopp om att få någon tid på denna sidan årsskiftet, men idag 16.30 det gillar jag när man blir omhändertagen så snabbt när man har ont. Ska på återbesök på fredag men sedan ska man vara fit for fajt igen.

Och till min stora glädje såg jag att det visas en JVM match ikväll i någorlunda vettig tid så det får man ju ta och kolla lite på helt klart. Bra start på sista veckan på året...

Lev väl mina vänner

Dagens hjälte: Nils Nelsson Leg. Kiropraktor, Kiropraktorhuset i Ängelholm

Photo session

Japp så har jag äntligen varit ute med kameran. Men det satt långt inne. Har inte alls varit på humör idag, men insåg att det går inte sitta inne en hel dagen även om det gör lite ont, och visst det var ganska skönt att komma ut även om det inte blev så länge. Men här kommer i alla fall resultatet från den lilla utflykten.















Japp detta var vad jag hade att bjuda på i bildväg idag. Jag satt och kollade lite på fotosidan innan och blev lite sugen på att testa självporträtt...kan vara värt att testa i alla fall.

Till min stora glädje, och förtret, tog Rögle en oerhört skön seger hemma mot Luleå som ledde serien inför denna omgången. Rögle hittade tillbaka till det spel man hade i början på säsongen och då är man ett svårstoppat lag...är det slut på kräftgången nu?

Lev väl mina vänner

Filmkväll

Efter ett lättare arbetpass idag och lite vila på soffan bestämde jag mig för att jag skulle ge mig iväg till väla för att hitta en värmedyna att lindra min rygg med. Jag var nog inte ensam om att tänka på att åka dit, efter 20 minuters snurrande på parkeringen blev jag smått irriterad och parkerade lite snyggt upp på en gräsmatta, och gav mig in i myrstacken med siktet inställt på Claes Ohlsson som jag trodde skulle ge mig bingo, tyvärr blev det en nitlott. Begav en trappa ner till Kjell & Co inte heller där något napp. Tog ett snabbt varv på köpcentrat för att se om man kunde göra något fynd men behövde inte gå så långt för att inse att jag inte var på rätt humör för att gå och trängas, så sjukt jävla mycket folk. Åkte i alla fall ner till On Off och där hittade jag vad jag sökte, en go värme dyna som nu ligger under min rygg och gör gott.
I kväll var det inget vidare på tv så jag begav mig upp till Bogarts för att hyra en film, efter en stunds letande hittade jag en som lät riktigt spännande Varg Veum, Bittra Blomster det står på framsidan att det ska vara en film med den rätta Beck och Wallander känslan, jag skulle ju vilja säga att både Wallander och Beck står sig ganska bleka mot denna filmen, efter en lite seg inledning så var det ett riktigt nagelbitar slut, konstaterade med detta att norsk film är extremt underskattad,  helt klart en film som måste ses. Såg att det fanns en till Vagr Veum och den ska också ses.
I morgon är det match igen, men om jag inte är bättre i ryggen så ställer jag mig på Rögles skadelista (fan vad jag gnäller) Och om vädret tillåter så SKA jag ut med kameran och jag hoppas att jag kan bjuda på ett par bilder i morgon, nu blir det en gammal beck film på 4+ bara för att jämföra.

Alltså dagens filmtips: Varg Veum Bittra Blomster


Lev väl mina vänner


Ryggont, nederlag och Kimmo

Denna dagen började väldigt tidigt. Vaknade strax innan 6.00 på morgonen och kände direkt att något inte stod rätt till, gick i alla fall upp och åkte til jobbet med en rygg som värkte något makalöst så det blev en kort dag på jobbet. Åkte hem och la mig och somnade när jag sovit en stund så ringde Marias lillebror Stefan och frågade om jag ville hänga med på innebandy, vilket man var enormt sugen på så jag klev upp och kände efter lite. Hittade en tub voltaren i läkemedlesskåpet som jag klabbade på lite och det hjälpte så pass så jag kunde hänga med, ett beslut som även ställdes mot att gå ut på stan och kolla på hockeyn, men så här efteråt så valde man ju tydligen rätt. Har inte sett eller hört något om hockeyn men det blev i alla fall förlust mot DIF med 3-1. Och innebandyn blev en riktig nervrysare, trodde Warberg skulle dominera totalt men lagen följdes åt i reslutat protokollet genom hela matchen tills det var ca 5 minuter kvar då Warberg gjorde 6-4 som skrevs till slutresultat. Och den som säger att innebandy är en fjantig och tanig sport skulle sett denna matchen det var väldigt heta känslor och tuffa tag mellanåt. I första perioden när lagen skulle gå ut till omklädningsrummen så höll det på att smälla ordentligt när Warbergs (och i mina ögon en av sveriges bästa spelare) nummer 33 Kimmo Eskelinen drabbade samman med FCHs nummer 21 Zorrokungen Alexander Nede i en vebal fajt som höll på att sluta i handgemäng om inte lagens respektive spelare varit vakna och dragit isär kombatanterna, vilket resulterade i att bägge spelarna fick inleda andra perioden med varsin fem minuters utvisning.
Men det var jäkligt kul att få se Kimmo, Bult, och svensson igen, frågan är om det inte blir ett nytt SM-guld....och denna gången ska jag vara med om festen:)

Dags för körslaget..
Lev väl mina vänner

Snabba puckar....

*julen är avklarad, den blev bra med jobb mycket mat och en och annan klapp.
*en dags ledighet som var mycket välbehövlig
*i morgon drar hockeyn igång igen, dock med borta match mot DIF
*snart nytt år...tiden går fort när man har roligt säger dom...fan vad jag måste ha kul

Är ganska tom på ord i kväll så jag skriver helt enkelt inget mer.

Lev väl mina vänner

Dagens boktips: Aldrig fucka upp av Jens Lapidus

I en annan del av Bjuf

Hade idag med mig kameran till jobbet, tänkte här med lite bilder beskriva hur en helt vanlig dag på ICA Supermarket i Bjuv kan gå till.

Börjar med lite frukt och grönt bilder.











Här har vi en stillstudie av Leif, Leif är inte alltid så snabb, denna bilden är tagen med en slutarhastighet på 30 sekunder, alltså så här långt hinner Leif på 30 sekunder....då kanske ni förstår hur snabb han är:)


En som är betydligt mycket snabbare ser vi här, det är Lotta som visar upp en av sina bästa sidor.


En romans uppdagades i fruktkylen idag på ICA Supermarket, just det Leif är i farten igen och tar varje chans han får:) denna gången är det Katta som är offret.


Lena har fått mat  och är nöjd och glad:)


Här står Sophie och säljer Köttbullar från Per I Viken som ingen annan, Leif är oerhört imponerad i bakgrunden:)


Visst blir man hungrig....Välkommen till ICA i Bjuv och låt dig frestas


Tomten kom på besök idag, visst är han fin lille Dennis.


Detta var en stilig karl...är det ICA-Ulf månne......sepå fan det är ju jag själv:)

Så här kan det se ut en helt vanlig dag på ICA Supermarket i Bjuf. Kanske inte helt vanlig, när tröttheten kryper sig på och alla mer eller mindre börjar flippa ur då blir inget som det borde vara, men kul har vi. Tack mina arbetskamrater för att ni gör det värt att gå till jobbet med ett leende.

Lev väl mina vänner


Avslutningsmiddag...

...var det igår i Lindab arena. Inget märkvärdigt alls, men jag tycker ändå att det var en fin vink av dom, styrelseordföranden i RBK var där och höll tacktal, och det var fina ord han öste över oss. Rögle har tydligen fått väldigt bra kritik från hockeyligen av genomförandet på sina hemma matcher. Sådant är väldigt kul att höra, för det är ju ändå en hel del tid man lägger ner på det, och hade jag vetat hur mycket tid det kostade så är jag inte säker på att jag hade hoppat på detta tåget, men som nyinflyttad i Ängelholm såg jag ju detta som ett pperligt tillfälle att lära känna lite folk, och så mycket folk man lärt känna, det är skitkul.
Ordförande sa några oerhört tänkvärda ord igår och det ligger nog något i det annars hade inte Rögle BK varit där dom är idag. "Man ska inte fråga sig vad klubben kan göra för mig, man ska fråga sig vad jag kan göra för klubben" och det är nog något man ska ta med sig varje dag i alla situationer. Vad kan jag göra för mina vänner? Har jag gjort någon glad idag? Har jag fått någon att le eller skratt idag? Tänk om alla kunde levar efter det..

Ja nu blir det inte så mycket bloggande eftersom det börjar lacka mot jul, innebär oerhört mycket jobb och att man är välsigt trött på kvällarna, idag stupade jag på soffan och slocknade ordentligt. Så nu ska jag helt enkelt ta och lägga locket på datorn ta en dusch och stupa i säng

Tillsvidare
Lev väl mina vänner

Shit Pommes Frittes

Vilken match det var idag, allt verkade vara under kontroll vid samlingen, efter att vi hade kommit in i arenan och tagit våra platser och febrilt letat efter en kopp kaffe, dock utan reultat, kommer Nettan och vill att jag eller Thomas skulle byta placering. Givetvis tog jag det och nya platsen var "dragspelet" där motståndarlaget åker in på isen. Nästan direkt när bägge lagen entrar isen på värmningen så kändes det att det var väldigt het stämning i luften och när lagen gått av så hörs först en hög smäll sedan kommer det två tre smällar till då det visar sig att LHC supportrarna fått med sig pyroteknik in och smällt av, dommaren skjuter upp nedsläpp till polisen kan garantera att det inte finns fler smällare i publiken, så matchen skjuts upp en halvtimme och stämningen är väldigt hatisk. I första period pausen är det en liten klick LHC-fans som går till attack mot polisen så dom tvingas att använda pepparspray. Så oerhört tråkigt att det alltid ska finnas en liten klick som ska förstöra för nästan 5000 åskådare. Matchen drar i alla fall igång, och RBK gör sin bästa insatts på väldigt länge och lyckas ta en poäng efter att slutresultatet skrivits till 5-5. Tror det var väldigt viktigt för spelarna att ha en poäng med sig till uppehållet i alla fall.
För övrigt var det lusse frukost idag med lusse bulle och pepparkaka i form av en lergök...mycket passande. Maria jobbar kväll i kväll så jag ligger själv på soffan och ska snart se en gammal beck film. I morgon blir det fika med goda grannen Anita lite klapp jakt och bara lugn och ro.

Lev väl mina vänner

Faan

Återigen blev det förlust för RBK, det måste bli poäng snart annars är det KS som gäller, sista matchen på lördag hemma mot Linköping, årets högriskmatch #1, vi publikvärdar ska samlas redan klockan 13, men det ska bli jäkligt kul hoppas på mycket bra tryck i hallen.
Annars då? Jo för fan, trött som tusan men annars är det helt ok, blev lite irriterad på en våg på jobbet som inte ville som jag ville. Hoppas det inte blir något jobb i helgen behöver denna helgen att vila upp mig på.
Det har varit kallt i Naimakka idag ser jag på tv nu -34,4 brrrr

Lev väl mina vänner

Ett gott skratt förlänger livet...

....säger dom lärda. Och om det stämmer kommer jag nog leva i minst hundra år till så som jag skrattade igår. Gårdags kvällen spenderades på Helsingborgs Stadsteater och föreställningen Fullbokat med Morgan Alling, en enmanna show där Morgan spelade 40 olika karaktärer. Och på vilket sätt han gör det den karln är helt sanslös, jag skrattade så jag hade ont i magen. Verkligen ett tips i all julstress att ta sig den lilla tiden och se till att man får ett gott skratt. Regisör till pjäsen är Johan Wahlström mest känd från Parlamentet, helt plötsligt stövlade han in i salongen och satte sig på stolen framför oss, bara det var ju värt att skratta åt:)
I övrigt märks det att det börjar bli jul, ska faktiskt bli skönt när den tiden är över på ett sätt.
I morgon är det dags för match igen borta mot Skellefteå och jag hoppas och tror att dom grön vita kommer hem med 3 poäng i väskan.
Dags att sova

Sov gott mina vänner

Snabba puckar....

....var det från Timrås sida i första perioden spelade ut Rögle totalt kändes stundtals som alla fem stog vid blå och väntade på en passning från Penker, som blev utbytt efter tio minuter i första när det stog 4-0. I andra höjde sig Rögle betydligt och lyckades trycka in en puck, och i början på tredje kommer 2:an efter en minut och då var det helt plötsligt match igen men efter ett par onödiga och olyckliga utvisningar så satte Timrå dit 5an och lade därmed locket på kistan, och jag gick hem och startade tvättmaskinen.
Nu ska jag ta tag i dammsugaren och köra en sväng sedan blir det soffan hela kvällen...trött som hell.

Lev väl mina vänner

Skäms..

....oerhört för mitt sanslöst dåliga bloggande, nästan lika dåligt som Rögles dåliga spel igår. Hockeyn tar ju som ni säkert vet upp väldigt mycket tid, men det är värt var enda sekund varenda minut varenda timme, en helt fantastisk avkoppling eller det är det ju inte egentligen, men man får träffa så mycket roligt folk, och det är mycket värt. Jaja jag hoppas dom rycker upp sig och tar tag i defensiven och hittar samma spel som dom inledde säsongen med.

Annars då?
JO fan, det rullar på som man säger, det är mycket nu. Snart jul och om två veckor åker Maria till Sälen och ska jobba över vintern, både roligt och tråkigt måste jag säga. Men det är ju ett ypperligt tillfälle att för mig få åka lite skidor, var för övrigt och investerade igår ...


Japp här är dom...visst ser dom snabba ut:)

Ska enligt rykten vara enormt snabba...och det gillar ju jag


Sitter framför tv:n nu och kollar på Postkodmiljnären där det idag ska visas från Anderstorp, ska bli kul och se om det är några kända ansikten med i rutan.


I morgon jobb och eventuellt hockey på någon av stadens pubar, kvällen avslutas kanske hemma hos Anders om man orkar.

Söndag ska mor och far komma hit ska bli riktigt kul


Lev väl mina vänner.



RSS 2.0