Dystert

Rapport från Ängelholm. Det är en dyster dag i Ängelholm idag. Gårdagens förslust sitter nog på mångas läppar idag att återigen på så kort tid tappa en 3-0 ledning får bara inte hände men det gjorde det. Det var en fantastiskt underhållande match i två perioder det var fysiskt och myvket smällar utan att bli en sönderblåst och trasig match. Rögle tog ledningen efter dryga 3 minuter i första och såg hur starka ut som helst. När det var periodpaus mellan första och andra så hade dom utökat sin ledning till 2-0 och såg hur starka ut som helst. I andra spädde dom på ledningen till 3-0 och altt såg ut att vara hemma. Jag pratade med en Brynäs supporter efter första perioden och han sa det att dom lyckades vända mot Timrå men detta ser riktigt kört ut, han rosade Rögle till deras fartfyllda spel.
Men i tredje händer det igen man slutar åka skridskor och då smäller det, fyra gånger dessutom och återigen en tung förlust. Det funkar inte att gå in i tredje och tro att man kan bevaka ledningen, nöjligtvis mot Almtuna i allsvenskan men inte här i elitserien, dom måste lära sig det och det är nu annars blir det ingen rolig säsong för RBK.
Dessutom drabbas laget av två tunga skador, Rickard Demén och Chris Abbott Demén verkar bli borta i över 30 matcher och det är ett tungt avbräck han har varit helt otrolig i inledningen Abbott är det nog inte så illa med men han kommer nog missa ett par matcher vad jag har förstått det som.
Ja ja det är bara att bita ihop, på måndag väntar en ny match och en riktigt svår sådan Frölunda borta, kan gå hur sm helst

Vilken start

Kvart i fyra tidigare idag så gav jag mig upp mot nya Lindab Arena för mitt första uppdrag som publikvärd på Rögles hemmamatcher.Lite lätt nervös inför vad som komma skulle och ganska ordentligt adrenalin pumad började vi med en  lätt fika innan vi intog våra positioner i arenan. Jag har fått en riktigt trevlig position ska vakta dörren in till korridoren där pressen håller till och där finns även ett par loger så det är ju inte dom stökiga gästerna man får ta hand om.
En timme innan matchen började så började stämningen stiga och klacken började sjunga upp sig.
När det sedan äntligen blev nedsläpp så började Färjestad i etthögt tempo men Rögle åt sig mer och mer in i matchen och tog välförtjänt ledningen efter 9.58 genom Jacob Johansson efter det målet tog Rögle över totalt och efter drygt 14 minuter ökade RBK på ledningen till 2-0 genom Cam Abbot assisterad av brodern Chris. Andra perioden blev mållös men väldigt spännande och ganska mycket utvisningar bland annat en fem minutare som RBK klarade av galant
Tredje perioden började i samma tempo och RBK ökade på ledningen till 3-0 på en snabb kontring efter 2.18 genom Andrée Persson, efter det började man få lite flashbacks till föregående match när RBK tappade en 3-0 ledning och när sedan FBK reducerade i tionde matchminuten då blev man riktigt orolig men bara 22 sekunder senare satte Chris Abbot spiken i kistan och drog ner rullgardinen för FBK.