Ahhh perfekt

Etfer en ganska så jobbig dag på jobbet fick dagen ett perfekt slut.
Dagen började inte bra, med en värkande rygg och en nästan ofrivillig sovmorgon, gav man sig iväg till jobbet och insåg att det skulle bli en myckt tung dag, hann i alla fall i tid.
Etfer en stund trillade en inbjudan om att se hockeyn på dator i kväll men just då kände jag inte så jättemycket för det. Men allt eftersom dagen gick och humöret steg blev man även sugen på att se matchen i kväll, och just då nådde ryktet även mig att matchen skulle visas på storbild på Bahnhof...saken var biff.
Sen på vägen hem från jobbet så backade mitt sällskap ur...men jag kände det att jag kan fan inte ligga hemma och tycka synd om mig själv i kväll, och eftersom det är bra för ryggen att röra på sig beslutade jag mig att gå dit själv.
Och dom om min förvåning när jag kommer in så står det 0-4 på skärmen...jag trodde knappt inte mina ögon jag frågade första bästa person om vad som hade hänt, och han svarade att det har varit fyrverkeri.

Jag tycker det såg ut som en riktigt komfortabel seger i kväll, och att den kom på bortaplan det är mycket bra. Det jag tar med mig hem från dagen match är att det börjar bli mål i PP. Guldstjärna idag....hmmm jag ger den faktiskt till Cristopher Nihlstorp.

Dags att sova.

Lev väl mina vänner

Glömde en sak...

Vill hänvisa till dagens bästa blogginlägg i cyberrymden

http://hd.se/sport/blogg/hockey/2009/03/18/gick-namndens-snack-sa-har/#comment-1917

Där satt den

Fan vilken skön seger. Det blev alltså tre grön vita poäng efter dagens drabbning med knäckebröds mästarna Leksand. En mycket trevlig söndag eftermiddag i Lindab Arena, var kul att träffa allt folk igen. Matchen som sådan var i mitt tycke ingen bra match men det var väldigt mycket heta känslor och det märktes att båda lagen ville vinna. Rögle startade klart bäst och kunde haft en ganska trygg ledning efter tio minuter men oförmågan att få in pucken i givna lägen sitter kvar något som jag oroar mig lite över. Matchen gick ner sig ganska ordentligt i andra perioden när det stog 2-2. Inför tredje så hade man ändå en viss känsla att Rögle hade övertaget, i inledningen märktes det direkt att inget av lagen ville göra något misstag, men ju mer tid som gick så började rögle ta över spelet och ganska snart gjorde man 3-2 och det fick luften att gå ur Leksingarna. Det var skönt med en 4-2 seger och det var absolt rättvist, även om RBK har mer att ge, klart vem kräver att det ska vara skönspel i kvalserien där varje match är ett krig, nej det ´spelar ingen roll. Jag delar du dagens guldstjärna till en spelare som i mina ögon tillhör favoriterna nämligen #7 Mads Bödker.

Kameran var med idag och det blev några stycken bilder....typ 121 st.....i första perioden:) ska gå igonom dom nu och tänker här dela med mig av några, det var inte lätt att fotografera en hockeymatch kan jag säga så det är inte speciellt bra bilder, men här kommer dom i alla fall.


"Torpet" är törstig


Tjärna, en slitvarg som alltid ger allt, dessvärre inte så lyckosam med sitt målskytte,


Bra försvarsspel.


Så här såg det ofta ut framför Leksands  mål


Sebastian Karlsson störtar på returen


Mads Bödker, ytterligare en riktig slitvarg, med fötter som aldrig står still.


Nihlstorp drattar på ändan.


Ett ordentligt slagsmål utbröt i första perioden som resulterade i att bägge lagen fick fem man utvisade.


Isen såg nästan ut som ett slagfält.


Det blev trångt i utvisningsbåset.


Så här såg det ut allt för ofta puckar utanför stolpen, eller i ribban eller så stog Jere i vägen
som gjorde en fantastisk match idag.

Ja det var allt för idag.

Lev väl mina vänner.

Första hemma

Då är det dags för första hemmamatchen i kvalserien. Idag kommer dalmasarna från Leksand på besök. I förra årets kvalserie blev det förlust för dom grön vita hjältarna, men det är något jag inte tror kommer hända idag. Det kommer bli en riktigt tight tillställning, och jag vill se ett betydligt bättre försvarsspel än mot Lakers mindre induvidella misstag och framför allt nu är det dags att börja åka skridskor och ta fram farten och intensiteten.
Det kommer nog bli en mycket intresant match på läktaren med, en sak från läktarn vill jag däremot inte höra idag och det är en massa slag ord mot Jan Huokko, det känns som den tiden är förbi, någon  liten ramsa kan väl få komma men det får inte bli för mycket. Idag vill vi ha skönsång och mycket humor  på läktarn.
Mitt tips idag blir 5-3, Vad tror ni?

Kämpa Rögle, mot seger ska vi gå

Lev väl mina vänner, återkommer  efter matchen.

Så var det i gång

I går inleddes kvalserien.
Etfer en jobbig dag på jobbet med försenade leveranser och nästan inga raster satte jag mig i bilen och styrde resan norrut på E4an, laddade cd-spelaren med Sporttrubaduren för att försöka komma över alla dåliga känslor jag hade inom mig. Efter en stunds skönsång (eller inte) i bilen så blev man på bättre humör och adrenalinet började stiga. När jag närmade mig Växjö insåg jag att jag var ute i väldigt god tid så jag slog en signal till ett hängivet RBK fan som jag visste laddade upp på Harrys, vi kom fram till att jag skulle plocka upp honom på Harrys. Sagt och gjort gick in en liten runda och möttes av ett 20-tal tankade och enormt laddade Rögle supportrar. Klokt nog beslutade vi oss ganska tidigt för att ge oss upp till "Lakerdome" för att få bra platser, ett klokt beslut. Dock fick vi inte bra platser för bra platser gick inte att få på den ståplatsen, men vad gjorde väl det:)
Vi började sjunga för allt vad vi orkade och det var en enorm stämning innan matchstart, något som tyvärr avmattades eftersom RBK inte presterade alls vad man är kappabla till, och blir det fortsatt spel i den stilen under kvalserien så kommer det bli allsvenskan nästa år, men jag både hoppas och tror att det var ett allt för långt uppehåll som gjorde att det var så dåligt tempo...guldstjärna till Micke Gath som satte två pyttsar. 
Det var hur som helst en riktigt rolig kväll som slutade med Rögle seger efter straffar och två poäng som inte var välförtjänta men  dock så nödvändiga. Gårdags kvällens humor inslag var när Polisen entrade hallen och klacken tog i från tårna och sjöng "Nakna poliser vi vill se nakna poliser naaakna poliser vi vill se nakna poliser"

Denna dagens stora glädje ämne är att jag för första gången inte har känt något alls i ryggen och det är så oerhört skönt så det går knappt beskriva, nu tror till och med jag på att det kommer bli bra.....det satt väldigt långt bort annars.

Ja nu ska vi se hur lördags kvällen slutar.....en sak är säker det bli i alla fall INTE melodifestivalen

Lev väl mina vänner 

Nerver

Det börjar dra ihop sig till årets rysare. På fredag börjar kvalserien, och jag sitter här efter dagens match mellan Växjö och Almtuna och hoppas innerligt på att Växjö vinner i morgon så vi får åka till Lakerdome i Växjö på fredag, för att sedan på söndag ta emot Leksingarna i Lindab Arena...räkna med att hallen kommer att koka.
Det kommer bli ett par veckor med nerverna långt utanpå skinnet stundar. Här kommer det bjudas på blod, svett och tårar och förhoppningarna är ju givetvis att det är glädjens tårar vi ska fälla.
Har många gånger undrat om det kommer bli samma stämning om Rbk klarar kontraktet i år igen, som det var 10e april 2008...ja det återstår att se.

Annars efter en tids bloggstop så flyter det mesta på, ryggen ska få intensiv behandling nu två gånger i veckan ska jag gå till kiron...hoppas det hjälper...det är svårt att vara på bra humör när det gör ont, och jag vill inte att det ska drabba min omgivning.
Helgen inleddes med en grymt trevlig After Work i fredags på Banhof, after work är riktigt underskattat. I lördags var man lite sliten så det blev en riktig slappe dag, tvättade lite sedan var det hockey på eftermiddagen för att sedan avsluta med en filmkväll.
Söndagen var det lite jobb på förmiddagen och på eftermiddagen fick jag möjlighet att spela innebandy, men det funkade i ungefär 45 minuter sedan fick jag kliva av, tråkigt innebandy som är så förbannat kul att spela men går det inte så går det inte bara att inse fakta.

Lev väl mina vänner

Play Off....

....ligger på soffan ooch försöker att vila mig lite är olagligt trött idag. Kollar på en halvtråkig match på tv mellan Mora och Almtuna där Almtuna i skrivande stund leder med 2-0 när det återstår ca 10 minuter av sista perioden, i och med det så är Mora utslaget ur play off och därmed klart för allsvenskan även nästa år. Något som jag blev väldigt förvånad över var att det inte var mer än knappa 1400 åskådare....trodde det fanns lite hockeykultur i Mora....men tydligen inte.
Annars är det ganska lugnt tycker jag,får ända fram till nästa fredag innan kvalserien går igång...det är lååångt dit. Sedan är det 5 hemmamatcher som väntar i Lindab arena och eventullt att det blir någon resa till någon annan stad för att hjäpa fram dom grön vita hjältarna, hoppas Växjö tar Play off spelet då är det inte så långt att åka.
Snart är det helg...igen har inga som helst planer för denna helgen ska bli skönt kommer nog om vädret tillåter vara ute ganska mycket...måste ju ut och testa mitt macro ordentligt:)
I morgon blir det ett besök till hos Kiron denna gången ska det vara en "stand in" som ska kolla på mig, ska bli kul och se om det blir samma dom av den eller det kommer några andra besked då. För övrigt så ska storbror oppereras i morgon, så i morgon ska tankarna gå till honom. Inget allvarligt som tur är, ljumskbråck, en ganska simpel opperation, men den känns ju lite efteråt.

Lev väl mina vänner

Från att vara på piss humör...

...till att bli som ett barn på julafton är steget ganska långt. 
 Vaknade idag vid strax före 5 och kände att detta kommer bli en helvetes dag, och så blev det fy så ont i ryggen jag hade och har haft hela dagen, känns väl lite bättre nu efter en värktablett lite linement och en stund på värmedynan, dock är jag på mycket bättre humör, därför att jag vid två tiden fick ett SMS att mitt paket från Cyberphoto fanns att hämta på ICA Supermarket i Ängelholm, så jag tog vägen förbi när jag körde hem. Väl hemma packade jag upp mitt paket med mitt nya objektiv i, shit detta är nog bästa köpet jag gjort på väldigt länge. Har inte tagit några bra bilder mer än att ha provat det lite, lägger upp ett par smakprov här inför vad som komma skall, till helgen måste det bli en photosession Macro...









Japp som sagt ingen energi lagt bakom bilderna men jag hoppas på att kunna bjuda på något riktigt fint till helgen.
Jag vill samtidigt tacka alla som har givit så fin feedback på mina publicerade bilder, det gör att man vill fortsätta, TACK.

Helgen som gick spenderades i Jkpg med tre tokiga hockeyfanatiker...hockeyn ja den tänker jag inte säga så mycket om, men vi hade förbannat kul i alla fall. Det jag kommer nämna är att Rögle har kickat tränaduon Peter Johansson och Björn Hellqvist, ny tränare blir Gunnar Persson och om det är bra eller dåligt återstår ju att se jag tror dock att det är rätt man på rätt plats inför stundande kvalserie, Daniel Johansson har förlängt över ett år till, Daniel som jag tycker har spelat stabilt i slutet på serien.

Dags att återgå till innebandyn som just nu står 2-1 till......förlåt 3-1 till Dalen i mötet med Warberg...tror ändå att WIC vänder och tar hem segern i kväll...det possitiva i kväll är att Täby också ligger under, men allt kan definitivt hända i innebandy.  LADDA BÖSSAN KIMMO

Lev väl mina vänner

RSS 2.0